Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Webcam girl

Voor een middelbare school in Leiden (OPDC) ben ik achter de webcam gekropen voor een interactieve vraag & antwoord sessie. De school had een kerstactie georganiseerd in het teken van Cambodja en onze stichting. Normaal gesproken komen wij graag een presentatie geven in dit soort gevallen, maar dat werd nu wat lastig. De powerpoint presentatie, extra informatie, leaflets, noem maar op..het kan allemaal via de mail, maar hoe vertel je je verhaal als zij in het koude Nederland zitten en wij in het warme Cambodja? Simpel. Via Skype. Lang leve de moderne techniek!

Kijkend naar mijn hoofd dat via de beamer op een scherm werd geprojecteerd konden de leerlingen al hun brandende vragen over Cambodja, de school in Anlong Khong, en het werken in een ontwikkelingsland op mij afvuren.

De jongelui waren in 4 groepen verdeeld die mij ieder een half uur lang het spreekwoordelijke hemd van het lijf mochten vragen. Allemaal pubers, volgens hun leraren lekker druk en goed gebekt, maar oh wat waren ze verlegen. De eerste paar minuten moesten ze er echt even inkomen. Vragen verzinnen in de klas is 1, maar ze dan voor de groep via een microfoon aan een hoofd op een scherm stellen is toch wel even spannend. Het duurde eventjes, maar toen kwam de boel vanzelf los.

De vragen varieerden van ‘Heeft u ook een kerstboom?' tot ‘Is het niet moeilijk om elke dag al die arme mensen te zien?' en ‘Hoeveel mensen hebben er Aids in Cambodja?'. Hoe laat het bij mij is en hoe oud ik ben waren ook populaire vragen. En op de vraag wat ik zou doen als er een natuurramp plaats zou vinden heb ik maar geantwoord dat ik dan waarschijnlijk heel hard weg zou rennnen. Daar had ik zelf namelijk nog niet echt over nagedacht.

Het was ontzettend leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar!


Uw donatie maakt het verschil.