Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Verboden te gokken

Ik juich!
De Cambodjaanse overheid heeft, na een petitie van voornamelijke boze vrouwen wiens echtgenoten het hele gezinsinkomen vergokten, alle bookmakers en wedkantoren laten sluiten. Per direct. En dat is goed nieuws!

Grote herkenbare keten Cambo Six, waar op sportuitslagen gewed kon worden, mag bijvoorbeeld alleen nog mensen binnen laten om ze hun winst uit te betalen. Als de laatste klant is betaald gaat de boel voorgoed dicht. Ook in cafés en andere openbare gelegenheden mag niet meer op sporten zoals, uiteraard, boksen gewed worden. Dus ook niet in het schuurtje dat dienst doet als café in Anlong Khong. Joechei!!

Het overmatig gokgedrag van de Cambodjanen helpt al tijden hele families in de vernieling. Overal in Cambodja gaan gezinnen failliet aan gokschulden. Hele leningen worden ingezet op een potje boksen. Verloren? Nou dan neem je toch gewoon een nieuwe lening. Je bent verslaafd of je bent het niet. 

En zo heb je ineens mensen in een sloppenwijk met een schuld van duizenden dollars.

Het gokken helemaal uitbannen wordt lastig, want ze wedden tenslotte op alles. Potjes volleyballen, kaarten, slipper-Jeu de boulen. En verslaafd als ze zijn zullen ze wel een nieuwe manier vinden. Maar dat het niet meer openbaar wordt toegestaan vind ik persoonlijk een flinke sprong voorwaarts.

 ..zou ook nog een leuk project zijn; verslavingszorg. Afkicken die handel!

Uw donatie maakt het verschil.