Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Filmpje: Circus workshop

Op een middag stapte een jongeman van Britse afkomst onze winkel binnen; Rob. Hij was op doorreis door Azië en vertelde me dat hij graag onderweg wat vrijwilligerswerk wilde doen. Maar hij had (zoals velen met hem) geen flauw idee hoe en wat en waar hij het zoeken moest.

We babbelden wat over talenten, drijfveren, passies en de vraag wat hem de meeste energie gaf, hij het allerleukste vond om te doen. Met een wat verlegen gezicht vertelde hij me dat hij jaren geleden circus workshops aan kinderen had gegeven en dat hartstikke leuk had gevonden. Hij had er alleen zo'n houding bij van; maar ja dat is niks...

Hoezo niet??

Tadaa! We hadden 'm gevonden hoor; Rob's vrijwilligerswerk kerncompetentie!

Ik heb hem het adres van een organisatie die in de provincie Battambang een circusschool voor jongeren draait in handen gedrukt. Hij had nooit gedacht dat zoiets zou bestaan, laat staan dat hij met een 'silly hobby' als jongleren (zoals hij het zelf zei) iets voor een ander zou kunnen betekenen.

En zo zie je maar weer, er zijn altijd mogelijkheden! Wil je iets voor een ander betekenen? Kijk naar je talenten, je passie, think outside the box, weg met de "ja maar.." en beperkende kaders. Wat is het dat jou blij maakt, wat is het dat je leuk vind om te doen, waar ben je goed in? Doe dat! En je zult zien dat je meer voor een ander kunt betekenen dan je dacht. Of dat nu jongleren, een financiële administratie opzetten, documentaires maken, arbeidscontracten opstellen, websites bouwen, tekenen en schilderen, tassen ontwerpen, yogalessen geven of daken repareren is.

Doch ik liet Rob uiteraard niet maar zomaar richting Battambang gaan.... Niet voordat we in Anlong Khong een leuke workshop annex clowneske middag voor de kinderen hadden georganiseerd. Rob en Sina hebben de kinderen vermaakt met fruit-jongleren (en het daarna opeten), stokken balanceren en koprollen.

Ook Joshua Lee ging weer mee om het op film vast te leggen. (Hij heeft ook het uitdelen van de kleertjes geflimd). Zijn passie? Documentaires maken. Maar hij had geen camera én geen onderwerp, en laat ik nou allebei in huis hebben!


Zie hier het filmpje van deze gezellige middag in Anlong Khong!

http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=7qUBW0mPAb8

Met mijn camera heeft Joshua nu ook voor andere organisaties kunnen filmen, hun materiaal kunnen geven waarmee zij aan de wereld kunnen laten zien wat voor fantastisch werk zij hier verrichten. Terwijl zijn vriendin Louise interviews afneemt en de boel fotografeert, want zij wil graag artikelen publiceren. Zie op onze Foto Album pagina de prachtige foto's die zij in Anlong Khong gemaakt heeft.

En zo kun je elkaar een beetje op weg helpen.. geweldig toch?

Uw donatie maakt het verschil.