Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
The Romantic TukTuk

De Tuk-Tuk's van onze winkel zijn de mooiste in heel Cambodja. Vakkundig onder invloed van mijn wansmaak gemetamorfoosd knorren ze rond in goudkleur met rode velours bekleding en gouden voile glittergordijnen. Met achterop een bord "Romantic Tuk-Tuk rides".

Doch onze Tuk's lokken iets meer romantiek uit dan bedoeld, zo blijkt.

Na terugkomst uit Nederland vroeg ik Sina waarom hij ineens de hele Tuk-Tuk's ontmantelde 's avonds. Voorheen parkeerden we ze gewoon voor de deur, maar nu werden ze van de brommers losgekoppeld en op hun kant gezet. "Ehm, nou, kijk, een beetje een raar verhaal misschien Mai, maar we hebben ontdekt dat er 's nachts steeds mensen in onze Tuk-Tuk's liggen te ehhh je weet wel...ehhh vrijen."

Die nemen dat RomanticTuk-Tuk wel heel letterlijk! Al dat gewiebel en gewachel met het ding begon z'n tol te eisen van de brommer en zo op z'n kant leek het minder comfi voor minnekozen.

Het schijnt voor veel jonge Cambodjanen lastig te zijn een plek te vinden waar ze gehoor kunnen geven aan de roep van hun hormonen. Want thuis, nee dat kan niet. Je eigen kamer of huisje heb je hier niet, je woont lekker knus met de hele familie in 1 of 2 kamers. Komt bij dat als je ouders het doorkrijgen, je direct moet trouwen. En tot overmaat van ramp wordt je als meisje doorgaans ook nog eens geacht als maagd het huwelijk in te gaan. Er is in Cambodja weinig ruimte voor seksuele ontplooiïng. Tja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan..onze Tuk-Tuk in dus.

Op een avond ging ik gezellig een borreltje doen met een welbekende en teruglopend naar huis vertelde ik hem het verhaal van de romantische perikelen in onze Tuk-Tuk. Al speculerend over de al niet geschiktheid van zo'n klein karretje om een beetje fatsoenlijk een ander te beminnen, wierpen wij een blik op de Tuk die schuin op z'n kant stond. Pardoes ging het gordijntje van de Tuk aan de kant en stak er een klein Cambodjaans koppie om de hoek! Gordijntje ging weer dicht en er werd binnenin iets gemompeld.

Op z'n kant of niet, onze Tuk is de nieuwste hot-spot voor vozende vunzen.

Ik wil best het een en ander door de vingers zien, maar wee je gebeente degene die pretvlekken maakt!

Sina en Nato onze TukTuk chauffeursOnze Romantic TukTuk

Uw donatie maakt het verschil.