Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Valentijnsdag file

Het is weer Valentijnsdag, en dit keer ben ik goed voorbereid. Eh nee, ik heb geen extra grote brievenbus gekocht voor alle talloze kaarten die ik denk te ontvangen ;) Ik ga vanavond simpelweg NERGENS heen.

Vorig jaar werd ik door een bevriend stel uitgenodigd met hun een happie te eten, het was anders zo zielig voor me zo liefdeloos en alleen in een vreemde stad cq land. Ik zei; ja gezellig! ...maar bij het restaurant arriveren was een heel ander verhaal.

Want wat is het toppunt van romantiek in Cambodja? Samen op de brommer oeverloos rondjes rijden!

In een preutse gemeenschap als de Khmer is knus doen in het openbaar eigenlijk not-done. (dat wordt al iets minder strikt, maar een zoenend stelletje op een parkbankje zul je hier niet vaak aantreffen, zelfs hand in hand lopen is iets wat je linea recta tot slet kan bombarderen) Maar achterop een brommer kun je niet anders dan dicht tegen elkaar aanzitten. "Oeh een bocht, dan moet ik mijn arm gauw om je middel doen anders val ik er af.." En zo is er voor alles een oplossing.

Vol verbazing stond ik een half uur vast op een kruising tussen de knusse stelletjes. Zo schattig! Ik heb me rot gelachen. (mijn gezelschap was iets minder amused, want die zaten met knorrende magen op Heidt-Nooit-Op-Tijd te wachten.)

Echter heeft dit verkeersprobleem wel direct al onze ideeën voor onze Romatic TukTuk tour de das omgedaan. We hebben prachtige gouden TukTuk's voor onze deur staan, met rode velours bekleding en gouden voile gordijntjes. Bij uitstek geschikt voor Valentijnsdag denk je dan, maar nee.. Want hoe grappig het ook is om te zien al die knusse brommeraars, niet aan eten toekomen omdat je in de file staat is niet wat iedereen leuk vindt op Valentijnsdag.

Dus geleerd hebbende van vorig jaar hebben we de TukTuk geparkeerd, blijf ik lekker thuis vandaag, en ga op mijn terrasje voorbij brommende tortelduiven kijken. En als ze eindelijk zijn uitgetorteld (gelukkig gaan die Khmer veelal vroeg naar bed) gaan wij lekker een potje karaoken...

(Verdraaid ik heb vandaag een "single red rose" gekregen, joechei ze houden van me! Nee geen histige Khmer of een eenzame expat...de dames van de koffie-tent wiens Wifi en airco ik dankbaar gebruik als alternatief kantoor, deden deze romantische geste. Dolblij dat ik er na 7 weken in Nederland weer ben. Dankzij mij is de café latte omzet nog nooit zo hoog geweest :-) )

Fijne file vrije Valentijn iedereen!

Uw donatie maakt het verschil.