Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Juni 2008

Ondanks dat het opvallend stil was op vele fronten hebben we weer genoeg meegemaakt om met een grote glimlach terug te kijken op de maand juni.

Heel gek...juni duurde heel lang voor m'n gevoel. Wel lekker, het gaat allemaal al snel genoeg.

Werktechnisch voelde ik me een beetje in een vacuüm. Naar diverse personen en organisaties had ik vragen uitstaan, maar het bleef beangstigend stilletjes. Heb nog even grondig mijn emailapplicatie bestudeerd om te zien of mijn mails misschien per ongeluk in het luchtledige waren blijven hangen, maar het heeft er de schijn van dat de mensen die ik nodig heb anderszins drukbezet zijn. Nou ja, dan verzinnen we maar wat anders. Er zijn meer wegen die naar meer werkgelegenheid en leuke projecten leiden, zullen we maar zeggen. Voor alles een oplossing

Het papier maché project is begin deze maand afgerond. Alle 10.000 speelgoedjes zijn nu per boot onderweg naar Amerika om daar verkocht te worden, slaan ze aan dan gaat het project in september verder. Spannend, we duimen!

Om met z'n allen te toasten op een geslaagd project was er een feestje georganiseerd in het dorp. Eten, drinken, rondjes dansen om een klaptafel met plastic bloemstuk, beregezellig! Het was een zeer geslaagde avond! Toen 1 van de inwoonsters, zij het een beetje aangeschoten, zich tegen me aanknuffelde en iets zei in de trant van "me so happy, me love you" ging mijn hartje wel even harder bonzen...mijn avond kon niet meer stuk, wat zeg ik mijn jaar!

Chaotisch hoogtepunt van de maand was het uitdelen van babykleren in Anlong Khong. Van een collega uit Nederland had ik een grote zak babykleertjes meegekregen voor de mensen in het dorp. In het hoofdmenu van mijn Weblog vind je een link naar een filmpje van deze belevenis.

Nog een leuke middag in Anlong Khong stond in het teken van jongleren en koprollen. Op een ochtend stapte er een Engelse jongeman onze winkel binnen, op zoek naar leuk vrijwilligerswerk. Hij bleek afstammeling van een beroemde circusfamilie. Nou, dat leek me duidelijk! Die heb ik mooi even gestrikt voor een middagje circussen in Anlong Khong. En ik kan u zeggen, er loopt heel wat jongleertalent rond in dat dorpje. Ook daarvan staat binnenkort een filmpje op onze website.

Verder is het nogal stilletjes in Phnom Penh, het is regenseizoen dus om de paar dagen staat onze straat kniehoog onder water en ik ben al meerdere malen compleet doorweekt uit Anlong Khong teruggekomen. Ach, dat wat nat is wordt ook wel weer droog. Het zijn mooie strakke regenbuien die je uitlokken even lekker in de plassen te stampen, malle dansjes te doen en vrolijk te zingen. Er wordt heel wat afgedarteld in de nattigheid hier.

Maar helaas betekent regenseizoen ook laagseizoen waar het toeristen aangaat, dus het is wat kalmpjes in de winkel. Doch wij zijn klaar voor het hoogseizoen, we hebben weer wat leuke nieuwe spulletjes aan ons assortiment toegevoegd. Daar waar andere winkels genoodzaakt zijn de handdoek in de ring te gooien zijn wij nog steeds ‘alive and kicking'. Wie geen klanten heeft moet creatief zijn, en zo hebben we (voordat Guus ons zo ongenadig verpletterde) leuke oranje t-shirts verkocht aan Holland supporters met de tekst "Same Same but Dutch" en zo weer een extra centje voor het project verdiend. ...gelukkig waren ze net voor Guus allemaal uitverkocht.

Moet zeggen, ik ben intens gelukkig sinds ik terugben na mijn bezoekje aan NL begin mei. Ik was wat overprikkelt na een half jaar aan nieuwigheid verwerken. Maar vanaf het moment dat ik weer voet op Cambodjaanse bodem heb gezet en we weer met vereende kracht aan de gang zijn, heb ik het meer naar mijn zin dan ooit!

En we gaan nog niet naar huis...nog lange niet, nog lange niet!

Uw donatie maakt het verschil.