Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Ik wil je doorslikken

Ja het klinkt een beetje vulgair, deze titel, maar hier in Cambodja is het ‘t toppunt van romantiek om iemand te vertellen dat je hem c.q. haar met huid en haar wilt verzwelgen. Zo heb ik geleerd.

Deze wetenschap kwam tot mij door de sprankelende opmerking van Sokleang die mij hartstochtelijk verkondigde; "Mai I love you so much I want to swallow you! And keep you inside my stomach." ...nou daar moest ook ík effe van slikken.

Maar het blijkt veelgebezigde taal onder Cambodjaanse romantici. Zo vertelt een über romantisch liedje ons het verhaal van een jongeman, helemaal tot in z'n tenen verliefd op een prachtig meisje met lange zwarte haren en amandelvormige ogen. Hij zingt haar toe dat ie zoveel van haar houdt dat hij haar het liefste zou willen inslikken (lijkt me nog een hele hap), haar in zijn maag wil dragen (ach de grote boze wolf kon het ook), haar naar een stil plekje wil brengen (de stiekemerd), haar daar weer wil uitspugen (hoe romantisch), de liefde met haar bedrijven (lijkt me toch minder sexy met al dat maagzuur in je haar), om haar vervolgens weer langs zijn slokdarm naar binnen te laten glijden (hup meid, daar ga je weer) en haar daar te verstoppen zodat ze helemaal alleen van hem is..

Aha!! Daar gaat het dus om, pure bezitterigheid!

En hiermee past ook deze poëzie helemaal in de Cambodjaanse visie op de liefde:
Zoenen = trouwen
Verloven = een nieuwe telefoon/SIM en al je oude nummers weggooien
Met iemand van het andere geslacht bellen/brommerzitten, niet zijnde je partner = echtscheiding
.. en verliefd zijn = inslikken zodat ze/ie alleen van jou is.

Hoe het ook zij, Sokleang houdt van me....en ik ook heel veel van haar. Maar dat doorslikken laten we maar even achterwege, ik heb het niet zo op krappe donkere ruimtes...

Uw donatie maakt het verschil.