Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Goed nieuws; er komen weer 3 groepen jongeren

Het jongerenproject van En Route voor 2009 is goedgekeurd! Dus ook dit jaar komen er groepen Nederlandse sociaalvoelende jongeren Anlong Khong een handje helpen. Onder de enthousiaste begeleiding van onze Sina.

Die staat al te popelen, want dit jaar wordt het echt zíjn project. Ik ben er dit keer niet bij, mijn World of Difference anderhalf jaar zit er eind april dan toch echt op. Hij vindt het mega spannend, maar hij gaat het geweldig doen, dat weet ik 100% zeker. En ik ben er gewoon op de achtergrond en zal meer bij de voorbereiding in NL betrokken zijn.

Drie groepen krijgen we dit keer. Ze gaan verder waar ze in november gebleven zijn; de waterkanalen. Afgelopen jaar zijn die met vereende kracht uitgegraven, dit jaar worden ze duurzaam verstevigd zodat ze de tand des tijds aankunnen.
Daarnaast natuurlijk nog aandacht voor de vuilophaaldienst en kijken hoe de door hen getimmerde vuilnisbakken het dit jaar overleefd hebben.

Het werk van de groepen van En Route hebben een geweldige bijdrage geleverd aan ons succes van het afgelopen jaar. Dus we zijn helemaal blij dat wij hen ook dit jaar weer mogen "gebruiken" om Anlong Khong verder te helpen zichzelf te ontwikkelen.

En niet alleen een goede ervaring voor Anlong Khong, maar ook voor de jongeren zelf. Ze hebben allemaal stuk voor stuk een beetje Cambodja mee naar huis genomen. Je onderdompelen in een Derde Wereld land doet iets met je, en het is heel mooi om dat te zien gebeuren. De fases waar de jongeren stuk voor stuk doorheen gaan tijdens hun verblijf. Hartstikke leuk om nieuwe groepen ook die kans te kunnen geven; kennis te laten maken met ontwikkelingswerk, de dynamiek te laten meemaken, de cultuur in een arm dorpje als Anlong Khong van wel heel dichtbij te laten ervaren en lessen over zichzelf te zien leren.

Wij slaan gauw aan het voorbereiden; huis voor ze regelen, de bedden en muskietennetten uit de mottenballen halen, fietsen regelen, Sina klaarstomen, het dorp opschakelen... Laat maar komen die jongelui!

Uw donatie maakt het verschil.