Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Wie zijn wij

Het begon allemaal in februari 2004 na een vakantie in Cambodja; het idee een school te bouwen in sloppenwijk Anlong Khong. Binnen een jaar kon met de bouw van de school gestart worden. De volgende stap werd het verbeteren van de levensstandaard in deze wijk door middel van kleinschalige community development projecten. Flexibel, creatief en ondernemend.. kleine stichting, groot verschil!


Het AHC bestuur: v.l.n.r. Hugo Went, Heida Raven, Rik Kentie


De mensen achter Actieve Hulp Cambodja
Het idee om de stichting op te richten is geboren toen bestuurslid Rik Kentie een bezoek bracht aan Cambodja, een land dat leeft met de gruwelijke erfenis van het Rode Khmer-regime. Hij besloot zijn eigen ondernemingen, Skate-fun en Have Fun Events, in te zetten om geld in te zamelen en projecten te kunnen starten. En zo een steentje bij te dragen aan de toekomst van Cambodja.

Toen Rik zijn plan aan Heida Raven voorlegde, die nietsvermoedend zijn vakantiefoto's zat te bewonderen, bood zij direct haar hulp aan. Samen legden zij de fundering voor Actieve Hulp Cambodja. Dankzij het winnen van een prijs is Heida in 2007 anderhalf jaar naar Cambodja gegaan om zich voor Actieve Hulp Cambodja fulltime op Anlong Khong te richten.

Hugo Went heeft de rol van penningmeester op zich genomen. Vanuit zijn administratie- en belastingadvieskantoor verzorgt hij de financiële zaken voor Actieve Hulp Cambodja.

Rik Kentie - Voorzitter
Hugo Went - Penningmeester
Heida Raven - Secretaris / Project Coördinator

Speciale dank
Actieve Hulp Cambodja wil haar speciale dank uitbrengen aan:
- Onze fantastische lerares Sok Khom, die elke dag weer met veel liefde en toewijding de kleuters in Anlong Khong klaarstoomd voor de basisschool.
- Gymnasium Rahden, Duitsland, voor hun geweldige sponsoractiviteiten en grenzeloze enthousiasme.
- Bob Frieser, met zijn persoonlijke inzet en de sponsoring via Bel Impex BV heeft hij gezorgd voor de succesvolle start van de stichting en de bouw van een schoolgebouw. 
- Ward Kentie van Design Studio Hans Kentie BNO voor zijn grafische ontwerpen.
- Remco Vogelpoel van Art Digital voor onze website. 
- En aan alle vrijwilligers, experts en belangstellenden die ons van goede raad, hands-on hulp en morele steun hebben voorzien.


Samenwerkende organisaties
- Impulsis/ICCO (Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking)
- Give 2 Asia
- Stichting En Route
- Villageworks

Teacher Anlong Khong Pre-school

Onze geweldige lerares Sok Khom

Uw donatie maakt het verschil.