Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Nieuws

Lees hier een overzicht van ons laatste nieuws:Schoolreisje - Oktober 2019
Wat hebben ze weer een heerlijke dag gehad!
Dankzij de steun van Gymnasium Rahden hebben de kinderen weer een onvergetelijk schoolreisje mogen hebben.

Nieuw whiteboard - Oktober 2019
Soms zijn het de kleine dingen die het doen: een nieuw whiteboard op wieltjes, om het leven van onze lerares een stuk makkelijker te maken.

Lerarenbezoek Gymnasium Rahden - Juli 2019
We kunnen hen inmiddels wel onze grootste en meest betrokken ambassadeurs noemen; de leerkrachten van het Duitse Gymnasium Rahden.
Ook dit jaar combineerden zij hun welverdiende vakantie met een bezoek aan Anlong Khong. Om te zien hoe het gaat op onze door hen en hun collega's/leerlingen zo enthousiast ondersteunde school.

Schoolreisje - 2018
De kinderen zijn op schoolreisje geweest. Het was een heerlijke dag met een bezoek aan de dierentuin, tempel en veel zingen, dansen en gezelligheid.

schooltrip 1

Projectbezoek Anlong Khong - Januari 2017
Bestuurslid Heida Raven is op projectbezoek geweest in Anlong Khong.

Class 1


Lerarenbezoek Gymnasium Rahden - April 2014
Urte en Jürgen, leraren op Gymnasium Rahden, zijn weer op bezoek geweest in Anlong Khong! Ditmaal hebben zij, onder andere, een schoolreisje naar het strand georganiseerd voor de leerlingen. Een heerlijke dag voor de kinderen! En voor sommigen de eerste keer dat zij de zee zagen. 

School trip to the beach 

Clowning Around op volle toeren in Cambodja - Januari 2014
Zie in ons fotoalbum wat foto's van Lothar in Anlong Khong. Waar hij de kinderen en leraren leert hoe je van lekke binnenbanden speelgoed maakt.

Clowning Around

Clowning Around op punt van vertrek naar Cambodja - November '13
Nog een paar dagen en dan vertrekt Lothar Grob van Clowning Around naar Cambodja. Hier zal hij 3 maanden lang zijn bijzondere talent inzetten om kinderen te helpen ontsnappen aan de harde realiteit en hen weerbaarder te maken d.m.v. creatieve therapie. En daar start hij mee in Anlong Khong. Wij wensen Lothar een onvergetelijke tijd in Cambodja! Zijn blog kun je volgen op www.clowningaround.be

Klik hier voor een leuk filmpje over hoe Lothar een simpele oude fietsband omtovert tot speelgoed.

CA

Eerste schoolreisje Anlong Khong - September '13
De leerlingen uit Anlong Khong zijn voor de allereerste keer op schoolreisje geweest. Naar de dierentuin! Ze hebben een geweldige dag gehad en hebben veel geleerd over de dieren en natuur. 

school tour

Schooluniformen voor Anlong Khong - September '13
De leerlingen zijn door Gymnasium Rahden in prachtige nieuwe schooluniformen gestoken! 


uniforms

Lunch programma weer van start dankzij Gymnasium Rahden - Augustus '13
Dankzij de leerlingen en leraren van Gymnasium Rahden (Duitsland) hebben wij weer van start kunnen gaan met het lunch programma. Schoollunches zijn een belangrijke stimulans voor ouders in sloppenwijken om hun kind naar school te laten gaan. Nu krijgen de kinderen weer elke dag een gezonde middagmaaltijd.


Lunch


Gymnasium Rahden loopt 3000 km voor Anlong Khong - April '13
Het gymnasium in Rahden (Duitsland) heeft voor Anlong Khong een sponsorloop georganiseerd. De leerlingen hebben een geweldige 3000 km gerend! En hiermee genoeg geld opgehaald om onze school een jaar draaiende te houden, wauw wat fantastisch! 

Sponsorloop Gymnasium Rahden

Clowning Around bezoekt Anlong Khong - maart '13
Professioneel opgeleide (clini-)clown en gediplomeerd maatschappelijk werker, Lothar Grob, gaat m.i.v. november 3 maanden diverse projecten in Cambodja bezoeken. In ziekenhuizen, weeshuizen, sloppenwijken en dorpen zal hij de kinderen de kans geven om even aan hun dagelijkse problemen en moeilijkheden te ontsnappen d.m.v. creatieve therapie. Hij is niet het type clown dat met een rode neus en flapschoenen een standaard show weggeeft, hij gaat juist intuitief op de behoefte van het kind in. Een prachtig initiatief!  En, hoera!, hij komt ook naar Anlong Khong! Lothar is hard bezig fondsen te werven voor zijn mooie project, kijk voor meer informatie en de vorderingen van zijn inzamelingsactie op: www.clowningaround.be 
Zie ook zijn video.

Clowning Around

Duits Gymnasium zamelt geld in - december '12
Na hun bezoek aan Anlong Khong zijn leraren Urte en Jurgen met hun collega's en leerlingen hard aan de slag gegaan. Het Gymnasium Rahden heeft met allerlei leuke creatieve acties geld ingezameld voor onze school en het varkensproject in Anlong Khong. Zie hier enkele leuke foto's van de leerlingen.

Verkoop van zelfgemaakte kunstwerken op kerstmarkt

Goed begin van het nieuwe jaar - december '12
Dankzij het harde werk van de leerlingen en leraren uit Rahden, gecombineerd met een mooie donatie van transport bedrijf Drost Transport maakt de school in Anlong Khong een hele goede start van het nieuwe jaar.

Lerarenbezoek - juli '12
Jurgen en Urte zijn leraren uit Duitsland. Zij hebben een week geholpen in Anlong Khong. Ook brachten zij namens Claus en Sylvia, en hun achterban, brillen en geld mee. Wat fantastisch! Hier een kleine impressie van Jurgen en Urte.

Jurgen and Urte visiting 


Projectbezoek - december '11
Heida Raven is eind 2011 op haar jaarlijkse projectbezoek geweest in Cambodja. De gerepareerde dijk ziet er fantastisch en vooral solide uit. De school zit fris in de verf en heeft een mooi nieuw schoolplein en extra lokalen. De varkens zien er gezond uit. En de sluis en waterwegen hebben hun werk goed gedaan dit regenseizoen. De top 3 voor 2012; de school staat op nummer 1, gevolgd door het ophogen van de straten en het repareren van het stenen schoolgebouw. Kortom; we hoeven (weer) niet stil te zitten. Voor een impressie; zie ons fotoalbum.

Heida op projectbezoek bij de school

Dijk, pomp en sluis werken! - november '11
Het is regenseisoen en Thailand en Cambodja worden geteisterd door de zwaartse overstromingen ooit. Maar Anlong Khong was snel weer van het overtollige water af dankzij de nieuwe dijk, de waterpomp en sluis. Het werkt!

Stichting En Route bouwt extra klaslokalen - november '11
Ook dit jaar is stichting En Route naar Anlong Khong gekomen. Dit maal hebben zij ervoor gekozen samen met de inwoners de school af te maken. Schilderen, schoonmaken, extra klaslokalen, egaliseren schoolplein, fruitbomen planten, en een opbergruimte voor de schoolspullen.

The freshly painted school with new classrooms and fruit trees

Fase 3 van het waterkanalen project is nu ook gereed - september '11
Om in het regenseizoen het water snel af te voeren en zo ook ziektes buiten de deur te houden is er nu een sluis in de dijk gemaakt. Hiermee is het project met Get it Done afgerond en kan Anlong Khong met een gerust hart het regenseizoen tegemoet.

Schoollunch programma gaat weer van start! - juli'11
Dankzij Give2Asia zal in augustus het schoollunch programma weer van start gaan.

Schoollunches worden uitgedeeld

Fase 2 waterkanalen project met stichting Get it Done nu ook gereed - juli'11
De dijk rondom het dorp, die tijdens de overstroming zwaar beschadigd raakte, is weer zo goed als nieuw! Anlong Khong is bijna "waterproof". Zie de pagina Fotoalbum voor foto's van het werk aan de dijk.

Give2Asia en ASN bank steunen school - juni'11
Dankzij Give2Asia en ASN bank zijn de fondsen voor de school voor 1 jaar compleet. Wat een opluchting!

Communikantjes Hoensbroek zamelen 295 euro in - juni'11
De communicantjes uit Hoensbroek hebben tijdens de communie dankdienst een mooi bedrag overhandigd aan Actieve Hulp Cambodja. Dit is in dollars toch al bijna genoeg schoolboeken voor 1 jaar. Ontzettend bedankt!

Uitreiking cheque Hoensbroek

Fase 1 waterkanalen project met stichting Get it Done is gereed - mei'11
Stichting Get it Done heeft op theaterfestival De Parade een prachtig bedrag binnengehaald voor het waterkanalen project. In Anlong Khong zijn ze keihard aan de slag om kanalen aan te leggen, de dijk te repareren en een sluis aan te leggen. Fase 1 is inmiddels gereed! De volgende fase is het verzwaren van de dijk, om overstromingen zoals vorig jaar te voorkomen. Zie de pagina Fotoalbum voor een sfeerimpressie.

Communiekantjes zamelen geld in voor school Anlong Khong - april'11
Communiekantjes gaan de komende weken in Hoensbroek en omgeving geld inzamelen voor schoolboeken voor de school in Anlong Khong. Heida Raven gaat op de scholen presentaties geven over het leven in Cambodja.

School heeft dringend fondsen nodig
De school in Anlong Khong is op zoek naar sponsors! Kunt u helpen of heeft u goede ideëen? Dagelijks krijgen 40 kleuters onderwijs en wordt er aan 63 mensen Engelse les gegeven. Alle hulp is welkom!

Ernstige overstroming in Anlong Khong - okt '10
Door een dijkdoorbraak in de omgeving is Anlong Khong compleet onder water gelopen. 342 gezinnen hebben hun toevlucht in onze 2 scholen gezocht. Actieve Hulp Cambodja zoekt mogelijkheden om noodhulp op gang te brengen voor de inwoners.

Overstroming Anlong Khong

Actieve Hulp Cambodja op theatherfestival De Parade - juni '10
In het kader van de actie Give A Shit van Impulsis en Get it Done wordt op het theaterfestival De Parade geld ingezameld bij de toiletten. Dit wordt verdeeld over 6 goede doelen. En daar is ons waterkanalenproject er 1 van. Dus ga je toevallig naar De Parade, ga dan vooral lekker vaak naar het toilet!

Biggetjes geboren! - mei '10
Geboortenieuws uit Anlong Khong, de eerste biggetjes in het Animal Pass On programma zijn geboren. Acht stuks maar liefst. Moeder en babies maken het goed en alles groeit gestaag. En er is nog meer babynieuws; ook de overige 3 varkentjes krijgen over een paar maanden jongen.

Over 2 maanden worden eerste biggetjes geboren - maart '10
Over 2 maanden zullen in Anlong Khong de eerste biggetjes worden geboren in ons Animal Pass On programma. Waarmee dit programma nu naar een belangrijke volgende fase kan gaan; het daadwerkelijke doorgeven. Twee biggetjes uit dit nest zullen worden doorgegeven aan nieuwe dorpelingen, zodat zij ook van dit programma gebruik kunnen gaan maken.

Kleuteronderwijs en voedselprogramma weer van start in Anlong Khong - september '09
Naast de engelse lessen is nu in hetzelfde gebouwtje ook het kleuteronderwijs weer van start gegaan. Elke dag krijgen hier 70 kinderen les en een voedzame lunchmaaltijd. Het oude gebouw is al een tijdje onbruikbaar. We zijn erg blij met deze nieuwe oplossing.

Animal Pass-on-Programma van start - september '09
Na lange tijd van voorbereiding is het pig-pass-on programma van start gegaan in Anlong Khong. Vijf zorgvuldig geselecteerde gezinnen hebben elk een varken gekregen. Van de eerste worp biggen worden er per gezin twee stuks doorgegeven aan een volgend gezin. Hiermee krijgen inwoners de kans extra inkomen te genereren.

Schoolplein voor Engelse les gebouw - augustus '09
Dankzij de vrijwilligers van stichting En Route wordt er nu gewerkt aan een nieuw schoolplein. De grond lag erg laag en was door het regenseizoen in een grote modderpoel veranderd. Om de kinderen weer met droge voeten naar school te laten gaan zijn 50 vrachtwagens zand gestort. Binnenkort wordt het beton aangebracht.

Waterkanalen vorderen gestaag - augustus '09
In samenwerking met het jongerenproject van stichting En Route is in 2008 een begin gemaakt met het verbeteren van de regenwaterafvoer in Anlong Khong. Dit jaar hebben 3 nieuwe groepen vrijwilligers zich hier weer enthousiast op gestort. Samen met een groep van 10 dorpsbewoners vorderen de kanalen gestaag. Als het meezit is Anlong Khong volgend regenseizoen van haar wateroverlast verlost.

Engelse les gestart in Anlong Khong - juli '09
In Anlong Khong is gestart met de eerste Engelse lessen. Inmiddels gaan al 65 inwoners (en dat is een stuk meer dan we verwacht hadden) naar de lessen en ze zijn ontzettend enthousiast. De lesmaterialen heeft AHC van een Duits echtpaar op huwelijksreis in Cambodja kado gekregen (Claus und Sylvia, vielen dank!).

Jongerenproject met Stichting En Route weer in volle gang - juli '09
In samenwerking met Stichting En Route komen deze zomer weer 3 groepen Nederlandse jongeren naar Anlong Khong om de inwoners te helpen de levensstandaard in het dorp te verbeteren. De waterkanalen verstevigen, Engelse les opstarten, de weg verbeteren, een dorpscommissie helpen opstarten, en nog veel meer..  Lees hun avonturen op www.cambodjaseptember09.waarbenjij.nu en www.cambodjaproject.nl

Stichting Soap & Samples stelt zeep ter beschikking - juni '09
Van stichting Soap & Samples hebben we bijna 60 kilo zeep en shampoo gekregen om uit te delen in Anlong Khong. Samen met de jongeren van En Route (septembergroep) zal de zeep gebruikt worden voor een "wash your hands" campagne in het dorp.

Stichting People4Change helpt AHC met vrijwilliger - juni '09
Via stichting People4Change (ook een winnaar van de Vodafone World of Difference 2007) mag onze non-profit winkel in Phnom Penh de hele maand augustus op de gedrevenheid van vrijwilliger Ted van der Vliet rekenen. Hij gaat ons helpen met het verder professionaliseren van Aw'-kun Shop and Help.

Nieuwe website door Art Digital
De nieuwe website is een feit! Met dank aan Art Digital. Compleet met Engelse pagina's dankzij vertaalburo Tindemans Translations.

 

Uw donatie maakt het verschil.


Heida Raven wint Vodafone World of Difference prijs 2007
Het winnen van deze prijs betekende dat Heida zich een jaar lang full time in mocht zetten voor stichting Actieve Hulp Cambodja. Vol enthousiasme vertrok zij in november 2007 voor anderhalf jaar naar Cambodja om daar mogelijkheden te onderzoeken en implementeren die de levensstandaard ...
[title]
[image] [content] ...