Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Doel en Visie

Het doel van Actieve Hulp Cambodja is het direct en indirect stimuleren van community development in Cambodja. Direct door levensstandaard verbeterende projecten op te starten. Indirect door lokale organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkelingsprojecten.

In de praktijk betekent dit dat Actieve Hulp Cambodja lokale organisaties helpt door het realiseren en financieren van gebouwen, zoals bijvoorbeeld de bouw of onderhoud van een schoolgebouw. 

Maar kan het ook betekenen dat wij zelf de projecten uitvoeren. Zoals het verzorgen van onderwijs in het dorp, uitvoeren van hygiëne projecten, het verstrekken van micro kredieten en het opstarten van werkgelegenheidsprojecten.

De visie van Actieve Hulp Cambodja is dat de inwoners zelf zoveel mogelijk moeten worden betrokken bij de realisatie van de door ons geïnitieerde en/of ondersteunde projecten. Zij zelf zijn de drijvende kracht achter het succes van een project, Actieve Hulp Cambodja zorgt voor het benodigde (financiële) steuntje in de rug en de juiste tools. 

Door zich op community development te richten bereikt een project alle inwoners van een gemeenschap tegelijkertijd en kun je als stichting flexibel zijn en alle kanten op. Iets dat goed past bij het ondernemende karakter van Actieve Hulp Cambodja.

Al onze inkomsten worden ingezet ten bate van onze projecten. Reis- en verblijfkosten worden niet vergoed. We hebben uiteraard wel kosten voor geldoverboekingen en dergelijke. Maar verder wordt al ons geld daar besteedt waar het hard nodig is; de inwoners van Anlong Khong.

We zijn maar een kleine stichting, met een bescheiden budget. Maar dankzij fantastische mensen in Cambodja en de samenwerking met mensen, scholen en organisaties in binnen- en buitenland, kunnen wij al jaren heel wat betekenen voor de inwoners van Anlong Khong.

AnlongKhongAnlongKhongAnlongKhongAnlongKhong 
Uw donatie maakt het verschil.