Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Bouw kleuterschoolStatus: afgerond

In december 2004 is Actieve Hulp Cambodja in samenwerking met de Cambodjaanse organisatie HPHAO en een lokale aannemer gestart met de bouw van een kleuterschool in de sloppenwijk Anlong Khong. In mei 2005 is de bouw afgerond zodat er nu ruimte is om 200 kinderen van 3 tot 6 jaar dagopvang en onderwijs te bieden. Het management van de school is in handen van de lokale organisatie.

De school
De L-vormige school bestaat uit 6 lokalen, een keuken, een bergruimte, een kantoor en sanitaire voorzieningen. Om de temperatuur laag te houden zijn de muren van de school 4 meter hoog en zit er een puntdak met dakpannen op. Om tijdens het regenseizoen de voeten van de kinderen droog te houden is het perceel van 50 bij 21 meter met twee meter verhoogd.

Het schoolgebouw kan ook gebruikt worden voor bijeenkomsten waarbij ouders van de kinderen worden voorgelicht over hygiëne, ziekteverspreiding, het belang van onderwijs en gezonde voeding.

Om de bevolking zoveel mogelijk bij het project te betrekken bestaat het personeel van de school bij voorkeur uit mensen uit het dorp. Ook heeft het project werkverschaffing geboden voor een aantal inwoners van Anlong Khong door deze te betrekken bij de bouw van de school.

Kortom, een project waar de hele gemeenschap bij gebaat is.

School

Dit project is mede-mogelijk gemaakt door Impulsis/ICCO en Bel-Impex.

Uw donatie maakt het verschil.