Actieve Hulp Cambodja Projecten Weblog Fotoalbum Ik wil helpen Sponsors Vrijwilligers
Noodhulp Overstroming

Oktober - 2010 Door een dijkdoorbraak van een rivier in de buurt van het dorp, is Anlong Khong zwaar overstroomt. 342 gezinnen hebben hun toevlucht gezocht in onze twee scholen in het dorp,of op het dijkje rondom het dorp.

Actieve Hulp Cambodja heeft noodhulp opgezet om voedsel, medicijnen en tenten voor de inwoners te verzorgen. En te helpen zo snel mogelijk het waterpeil te doen dalen.

Niet alleen Anlong Khong worstelt met het water. Grote delen van Cambodja kampen met wateroverlast en overstromingen. Hierdoor probeert de lokale overheid zo goed en zo kwaad als het gaat haar aandacht te verdelen. Maar betekent dit wel dat Anlong Khong op dat vlak niet veel hoeft te verwachten.

Daarom is alle hulp meer dan welkom!

Update:
12/10/2010: we hebben twee tuktuk's vol noodles en flessen jodium kunnen brengen zodat de inwoners de eerste dagen door kunnen komen.

15/10/2010: dankzij hulp uit NL hebben we weer een lading noodles kunnen brengen. Ook is er voor tenten gezorgd zodat inwoners onderdak hebben kunnen creëren op de dijk rond het dorp.

17/10/2010: het water lijkt te zakken, maar nieuw gevaar dreigt. Er wordt hard gewerkt door leger en overheid om de rivierdijk die deze ellende veroorzaakt heeft te repareren, maar mocht hij weer doorbreken dan moeten alle inwoners worden geëvacueerd.

22/10/2010: we hebben 3 waterpompen geïnstalleerd om alle 68 miljoen liters water zo snel mogelijk weg te krijgen, want het water wordt met de dag gevaarlijker voor de gezondheid. Een gat in de dijk is gevuld met zandzakken om te voorkomen dat nieuw water het dorp instroomt.

26/10/2010: het water zakt! Maar steeds meer mensen (vooral kinderen) melden zich met huidaandoeningen en infecties door het vieze water. Met medicijnen en voorlichting proberen wij hen te behandelen en erger te voorkomen. Er is grote behoefte aan schoon drinkwater.

28/10/2010: nog een dag of twee en het water is grotendeels weg denken we. Maar er is een steeds ernstigere behoefte aan schoon drinkwater want al het water in de omgeving is 'besmet'. Meer mensen zijn ziek geworden.

Zie hier een filmpje: http://www.youtube.com/user/HeidaTube?feature=mhum#p/a/u/0/uFyZ3h78S1E

07/11/2010: het water is weg! En gelukkig de meeste ziektegevallen. In Anlong Khong is het normale leven weer opgepakt. Nu kunnen we aan de slag met het repareren en verstevigen van de dijk rond het dorp. En de schade aan straten en gebouwen herstellen. 

Iedereen die ons gesteund heeft, ontzettend bedankt. Dankzij jullie hebben we zo snel in actie kunnen komen!


Dit project is mede-mogelijk gemaakt door Stichting True Blue for Kids.

Uw donatie maakt het verschil.